Mediteran accommodation

/   mediteranaccommodation.com     Travel   / Bosanski  

2019-10-02 14:37:22

Objavljeno: 2. 10. 2019 u 14:35h

Selce i Crikvenica su odavno jako duboko urezani u emocije starih Banjalučana. Ako je vjerovati staroj poslovici koja kaže da se prijatelj vidi u nevolji onda je to i ovdje slučaj. Mladi Banjalučani se možda ne sjećaju da su njihovi roditelji djetinjstvo proveli u Crikvenici, Selcu i Novom Vinodolskom na školovanju davne 1969. i 1970. kada je razorni zemljotres uništio škole u Banjaluci. Međutim to nije jedina stvar vezana za ovo mjesto.

Crikvenica je popularno turističko odredište za porodice koje žele provesti miran odmor, a dobar je izbor i za vikend varijantu. Zbog dobrog prometnog položaja lako je dostupna iz pravca kontinentalnog dijela putem auto puta Zagreb-Rijeka, a takođe iz pravca Banjaluke, od koje je udaljena samo 4 sata.

“Svako godišnje doba nosi svoje čari, a ovdje, na Rivijeri Crikvenici, to dobro znamo”, istakla je Gordana Jelenović iz Turističke zajednice grada Crikvenice, s kojom smo razgovarali o ljepotama ovog mjesta.

Rivijera je smještena na moru, a opet dovoljno blizu planina i šume. Za početak, posjetioci mogu uživati u šetnji, trčanju ili vožnji biciklom.

“Crikveničko-vinodolsko područje vas čeka sa 300 km pješačkih i planinarskih te isto toliko biciklističkih staza. Zatim zaronite u morske vrtove, jedrite ili ribarite, sami ili u društvu domaćina. Krenite put Vinodola i, ako već niste, naučite jahati ili istražite krajolik iz ptičje perspektive, jer ovdje je raj za paraglajdere. Na putu prema nedalekim šumskim prostranstvima oduševiće vas vidikovci “Oči Vinodola”. Čaroban spoj krša, planina i šume vinodolskoga zaleđa očarao je i pripadnike sedme umjetnosti pa se ovdje snimao legendarni Winnetou”, rekla nam je Gordana.

Kakve su plaže?

Crikvenička Rivijera obiluje prekrasnim uvalama i plažama.

“Na Rivijeri Crikvenica se možemo pohvaliti s nekoliko najljepših plaža na Jadranu. Posebnost je preko 1km duga pješčana plaža, za koju smo dobitnici brojnih nagrada. Na rivijeri, osim pješčanih plaža, postoje i raznolike šljunčane plaže, brojne skrovite uvale, a možemo se pohvaliti plažom za pse s prvim barom za pse u Hrvatskoj. Kvaliteta i čistoća mora je izuzetna, a pohvale idu i čistim i uređenim plažnim prostorima i šetnicama”, izjavila je Gordana.

Posjeta Crikvenici

Turistička agencija “Adriatica.line” organizuje trodnevnu posjetu ovom mjestu, u periodu od 1. do 3. novembra. Smještaj je predviđen u hotelu sa četiri zvjezdice, smještenom na ulazu u Selce, na manje od 200 metara od plaže i središta mjesta. U sklopu objekta gostima je na raspolaganju unutrašnji bazen. Većina soba ima vlastiti balkon s pogledom na Jadransko more ili park. Ispred hotela smješten je kompleks koji obuhvata dva vanjska bazena, barove i restorane.

Kako biste rezervisali svoje mjesto, za navedeni vikend u Crikvenici, kontaktirajte turističku agenciju “Adriatica.line” na brojeve telefona 051/340-490 ili 065/819-491.

Banjaluka.com


banjaluka.com @BanjalukaCom
crikvenica banjaluka samo banjaluke izbor odmor ovdje rivijera crikvenici plae https gordana


User comments