Mediteran accommodation

/   mediteranaccommodation.com     Travel   / Crnogorski  

2019-06-15 09:01:54

[ Objavila: M.M ]

TURISTI IZ FRANCUSKE

Predstavljanje crnogorskih nacionalnih parkova na poslovnoj radionici u Parizu u saradnji sa NTOCG i dijelom crnogorske turističke privrede, od velikog je značaja za promociju Crne Gore uključujući i promociju prirodnih i kulturnih znamenitosti, kao i turističke ponude, kazao je direktor JPNPCG Elvir Klica.

“Turisti iz Francuske su posebno zainteresovani za pješačenje, planinarenje i vožnju biciklima kroz netaknute predjele nacionalnih parkova, kao i upoznavanje sa tradicijom i običajima lokalnih zajednica, te degustaciju domaćih autohtonih proizvoda sa prostora Parkova”, saopšteno je sa sastanka.

Predstavnici Nacionalnih parkova Crne Gore učestvovali su na poslovnoj radionici za turoperatore, koja je održana u Hotelu Interkontinenatal Grande u Parizu, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore. Radionica je otvorena pres konferencijom pod nazivom „Crna Gora – više od ljetnje destinacije”.

Nacionalni parkovi Crne Gore iz godine u godinu bilježe povećanje broja posjetilaca, a sajamski nastupi, radionice i prezentacije turističke ponude organizovani u saradnji sa NTOCG, u značajnom dijelu doprinose povećanju vidljivosti crnogorskih nacionalnih parkova na turističkom tržištu Zapadne Evrope uključujući i Francusku.

Na poslovnoj radionici održani su sastanci sa francuskim turoperatorima i agencijama u cilju ugovaranja buduće saradnje na planu organizovanog dolaska francuskih turista. Poslovna radionica okupila je predstavnike preko 30 najznačajnijih francuskih turoperatora i turističkih agencija. Očekuje se da će radionica u narednom periodu rezultirati većim brojem turista sa ovog tržišta.

U poslovnoj radionici učestvovali su predstavnici Nacionalnih parkova Crne Gore, nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines, Lokalne turističke organizacije Herceg Novi, hotelske grupe Montenegro Stars, hotela Regent Porto Montenegro i turističkih agencija Luminalis i MTO travel.

Na konferenciji za francuske medije obratili su se predstavnici Ambasade Crne Gore u Parizu i NTO CG koji su predstavili ovogodišnju turističku ponudu s akcentom na ponudu u periodu van glavne turističke sezone, kao što su raznovrstan program kulturno zabavnih manifestacija i brojne mogućnosti aktivnog odmora u prirodi u crnogorskim nacionalnim parkovima. Pres konferencija bila je prilika i za promociju Michelinovog turističkog vodiča o Crnoj Gori, na francuskom jeziku.


rtcg.me rtcg.me
gore crne turistike parkova nacionalnih rtcg netaknute predjele radionici poslovnoj parizu zainteresovani


User comments