/   mediteranaccommodation.com     Travel     / Crnogorski  


2019-06-16 19:24:15

Objavio: F.R. [ Boka News ]

AZZAM

Najveća privatna jahta na svijetu – 180 metara dugi „Azzam“ („Odlučni“ u prevodu sa arapskog), koja pripada predsjedniku Ujedinjenih Arapskih Emirata šeiku Kalifi bin Zajedu Al Nahijanu, uplovila je jutros u marinu Porto Montenegro u Tivtum, javlja Boka News .

Jahta je vezana na mulu 5 tivatske marine, mjestu koje je sposobno da primi brodove dužine do čak 250 metara. „Azzam“ je na mulu 5 van domašaja šetača kroz marinu Porto Montenegrio i fotografa, pa njegova posada i putnici uživaju u potpunojn diskreciji.

„Azzam“ je po specijalnoj narudžbi sagrađen 2013. u čuvenom njemačkom bropdogradilištu Lurssen a gradnja te jahte koštala je poko 610 miliona dolara. Brod dug 180 i širok skoro 21 metar, ima 13.136 bruto-tona i veličine je osrednjeg kruzera. Za tako veliko plovilo „Azzam“ ima neuobičajeno mali gaz od samo 4,3 metra, što mu u kombinaciji sa specifičnom, vitkom formom trupa i sa izuzetno jakim pogonskim sistemom ukupne snage skoro 94.000 konja, omogućava postizanje za jednu jahtu, vrtoglavo visoke maksimalne brzine od čak 31,5 čvorova. Ovaj čelično-aluminijumski brod pokreću dva dizel motora MTU i dvije plinske turbive General Electric LM 2500, a brod nema klasične propelere, već mu je pogon izveden preko četiri tzv. vodomlazna propulzora.

„Azzam“ pored ostalih luksuznih sadržaja, ima dva bazena, dva helipada, bioskop, disko, najveću dvoranu za ručavanje i svečanosti na jednoj jahti dimenzija 29 sa 18 metara.

Taj ultraluskuzni brod na sebi nosi i mini podmornicu, sve staklene površine na „Azzamu“ napravljene su od neprobojnog stakla, apartman vlasnika je i dodatno oklopljen panelima balističke zaštite od kevlara, a jahta čak ima i visoko povjerljivi sistem za sopstvenu odbranu od eventualnog napada protivbrodskim raketama.

„Azzam“ prima 36 putnika o kojima brine 60 članova posade jahte.


rtcg.me rtcg.me
jahta azzam privatna svijetu rtcg uplovila tivat metara brod http najvea emirata
mediteranaccommodation.com

This domain might be on sale!


Travel

Categories


Other countries/languages

                                           

Partners

serbiaaccommodation.com whowearit.com bosniaaccommodation.com weighborhood.com personaio.com comeseestay.com stanje.com have2trade.com kosovaaccommodation.com enbhd.com balkansaccommodation.com xaas.info liaise.biz engin3r.com mykungfuisstrongerthanyours.com 8creatives.com fricr.com annds.com referrads.com shopaio.com nekretnineito.com rmysitesup.com backpackaccommodation.com ihafiz.com touristransfer.com