Mediteran accommodation

/   mediteranaccommodation.com     Travel   / Crnogorski  

2019-07-06 14:14:21

[ Bokanews; Objavila: M.M ]

U KOTORU I TIVTU

Vlasnik najčuvenijeg i najtrofejnijeg kluba američkog fudbala „Dallas Cowboys“ iz Dalasa u Tekstasu, Džeri Džouns, boravi u Boki Kotorskoj.

Iz menadžmenta hotela u kojem je odsjeo nisu željeli zvanično ni da potvrde, ali ni da demantuju informaciju da je Džouns, jedan od najpoznatijih i najbogatijih amerilkih biznismena – 70. na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi svijeta, boravio u njihovom hotelu.

Ipak, fotografije objavljene na njihovom instagram profilu, to potvrđuju, prenosi Boka news.

Džouns je u biznis krenuo baveći se ugostiteljskom i osiguranjem, da bi 1989. za 140 miliona dolara kupio „Dallas Cowboys-e“ i pretvorio taj klub, kao i cijelu NFL ligu američkog fudbala u pravu „fabriku para“ kroz brojne sponzorske i ugovore sa TV kućama za ekskluzivno praćenje utakmica tog u SAD, najpopularnijeg sporta. On je u SAD svojevrsna sportsko-poslovna ikona, a njegovo lično bogatstvo procjenjuje se na preko 5 milijardi dolara, dok sam klub „Dallas Cowboys“ vrijedi oko 4 milijarde i smatra se najvrijednijim sportskim kolektivom na svijetu.

Džouns inače, u Boki odmara na svojoj novoj impresivnoj 225 miliona dolara vrijednoj superjahti „Bravo Eugenia“ sa kojom je doplovio iz Grčke.

Pored američkog milijardera, tu je bio i čuveni modni kreator Tomas Jakob Hilfiger, osnivač i glavni kreator u modnoj kući Tommy Hilfiger. Ovaj poznati modni kreator je ujedno i jedan od bliskih prijatelja američkog predsjednika Donalda Trampa i njegiove supruge Melanije.

Hilfiger je inače, u Boku stiogao luksuznom 97 metara dugom suoperjahtom „Faith“ koja je bila usidrena pod Kotorom dok je on večerao u hotelu Forza Mare.


rtcg.me rtcg.me
dallas cowboys rtcg amerikog vlasnik douns hilfiger boravili primorju boki dolara kreator


User comment