Mediteran accommodation

/   mediteranaccommodation.com     Travel   / Crnogorski  

2019-08-19 07:13:15

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

NP PROKLETIJE

Nacionalni park Prokletije ovoga ljeta bilježi rekordnu posjetu. Turista je čak 50% više u odnosu na prošlu godinu, a u strukturi gostiju dominira plavsko-gusinjska dijaspora.

Turistička sezona u Nacionalnom parku Prokletije ovoga ljeta premašila je očekivanja turističkih poslenika. Broj gostiju koji je do 15. avgusta podsjetio ovaj nacionalni park duplo je veći u odnosu na prethodnu godinu.

Direktor NP Prokletije Admir Lalić kaže da su ove godine zadovoljni, zato što imaju organizovane grupe tura na Prokletijama.

I naravno te planinarske staze koje vode preko granice sa Albanijom i sa Kosovom su sve više i više posjećenije i strane agencije to promovišu ; kazao je Lalić za RTCG.

Špic zone polako se privodi kraju, a najbrojniji gosti u tom periodu koji obuhvata jul i prvu polovinu avgusta bili su domaći, odnosno plavsko-gusinjska dijaspora.

To je ogroman broj ljudi koji dolaze da posećuju svoj rodni kraj i prirodu, gdje su nekad rasli, i dovode njihovu djecu i prijatelje. Što se tiče van sezone, a i u sezoni, imamo isto grupe turista koje su najbrojnije iz Zapadne Evrope, i zemalja u okruženju Slovenija, Hrvatska, Srbija , kaže Lalić.

Iako će ova godina biti rekordna, to ni iz bliza ne zadovoljava ambicije ovdašnjih turističkih poslenika.

Sigurni su da ima prostora, s obzirom na izdašne prirodne resurse, da se broj gostiju na godišnjem nivou višestruko uvećava i na tome će, poručuju, uveliko raditi.


rtcg.me rtcg.me
rtcg dominira dijaspora sezona prokletije gostiju godinu park nacionalni rekordna odnosu broj


User comments