Mediteran accommodation

/   mediteranaccommodation.com     Travel   / Crnogorski  

2019-08-20 09:16:13

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

ZADOVOLJNI GOSTIMA

Popunjenost smještajnih kapaciteta na Žabljaku je 99 odsto, pa su i očekivanja turističkih poslenika u potpunosti ispunjena, kazala je direktorica Turističke organizacije Žabljak Vanja Šarović-Krgović.

U špicu smo turističke sezone i više smo nego zadovoljni. 99 posto je popunjenost kapacitetza na Žabljaku. Hotelski smještaj je apsolutno popunjen, a u privatnom smještaju još može da se nađe smještajna jedinica. Grad je prepun, dosta je inostranih turistia, i u ovom periodu naša očekivanja su 100 posto popunjena , istakla je Šarović-Krgović za Radio-televiziju Crne Gore (RTCG).

Prema njenim riječima, oko 75 odsto su turisti iz inostranstva, što ih posebno raduje.

Imamo nagli porast turista iz Njemačke, i oni su na drugom mjestu, što nam je bio cilj kampanjama koje smo organizovali. Pored njih, tu su tradicionalni gosti i najviše ih je iz Francuske, Belgije, Holandije, Rusije, Hrvatske, Srbije, Izraela i po prvi put osjetan porast turista iz Kine , kazala je Šarović-Krgović.

Turisti, kako je rekla, dolaze zbog netaknute prirode i svih adrenalinskih aktivnosti, te aktivnog odmora koji nudi durmitorski kraj.

Ljetnja sezona je duža nego zimska, iako važimo za zimski turistički centar. Ljeti imamo bolju posjetu, bolji je procenat i inostranih turista , rekla je Šarović-Krgović.

Ona je naglasila da na Žabljaku bilježe ekspanziju privatnog smještaja, ali da im nedostaje jedan ozbiljan hotel sa minimum 100 smještajnih jedinica .

Na Žabljaku i od postsezone očekuju mnogo.

Očekujemo lijepo vrijeme u septembru. Prema sadašnjem bukingu septembar će biti interesantan i on je na nivou jula, koji se može staviti u mjesec špica sezone na Žabljaku , rekla je Šarović-Krgović.


rtcg.me rtcg.me
rtcg abljaku sezone popunjenost arovi krgovi rekla kazala http oekivanja turista odsto


User comments