Mediteran accommodation

/   mediteranaccommodation.com     Travel   / Crnogorski  

2019-08-20 11:03:39

[ Objavio: I. P. ]

OD TIVTA DO NOVOG

Hibridni brod Graciana , kapaciteta do 60 putnika, zvanično je nešto prije devet sati i 15 minuta uplovio iz Tivta u Gradsku luku Herceg Novi.

Uprkos velikom interesovanju javnosti, najavama javnog prevoza ekološkim trimaranima, jutros je iz Tivta na Škver pristiglo svega nekoliko putnika, prenosi Radio Jadran. Nije bilo više ni za povratak, odnosno odlazak iz Herceg Novog ka Tivtu.

Ubuduće, kako najavljuju iz kompanije Bella Boka, prvi polazak od Tivta, sa Pina, za Herceg Novi biće svakog dana u osam sati i 30 minuta, a naredni termini su 12 sati, 15:30, 19 sati i 22 sata i 30 minuta.

Od Herceg Novog za Tivat početna stanica je Gradska luka, a termini za polazak su 09:15, 12:45, 16:15, 19:45 i 23 sata i 15 minuta.

Cijena karte je četiri eura u jednom pravcu.

Osim ove linije Graciana će prevoziti mještane i turiste od Tivta do Kotora preko Perasta. Od Tivta do Perasta planirano je pet linija dnevno, a od Perasta do Kotora četiri.

Bokom će od danas ploviti i solarna barka Elettra , kapaciteta do 30 putnika, koja će, sedam puta dnevno, saobraćati na liniji Kotor- Prčanj – Donji Stoliv – Perast. Cijena karte od Kotora do Perasta je tri i po eura, a na pojedinačnim relacijama od euro do euro i po.

Ovo je pilot faza projekta Bella Boka, pa će uz Gracianu i Elettru, od iduće sezone, zaploviti još minimum četiri ekološke barke. Plan je da sva veća mjesta u Boki budu povezana ovim tipom prevoza.


rtcg.me rtcg.me
tivta rtcg minuta sati herceg perasta putnika brodovima provozali putnici prvi kotora


User comments