Mediteran accommodation

/   mediteranaccommodation.com     Travel   / Crnogorski  

2019-08-20 19:12:19

[ Objavila: M.M ]

BELLA BOKA

Mještanima Boke, ali i turistima, od danas je na raspolaganju javni prevoz ekološkim brodovima. Prvi putnici zadovoljni su novim vidom putovanja kroz zaliv. To je pilot faza projekta Bella boka, vrijednog skoro 5 miliona eura, koji su podržali UNDP, Ministarstvo turizma i Privredna komora, kako bi se rasteretio drumski saobraćaj u sezoni.

Ubuduće, kako najavljuju iz kompanije Bella Boka, prvi polazak od Tivta, sa Pina, za Herceg Novi biće svakog dana u osam sati i 30 minuta, a naredni termini su 12 sati, 15:30, 19 sati i 22 sata i 30 minuta.

Od Herceg Novog za Tivat početna stanica je Gradska luka, a termini za polazak su 09:15, 12:45, 16:15, 19:45 i 23 sata i 15 minuta.

Cijena karte je četiri eura u jednom pravcu.

Osim ove linije Graciana će prevoziti mještane i turiste od Tivta do Kotora preko Perasta. Od Tivta do Perasta planirano je pet linija dnevno, a od Perasta do Kotora četiri.

Bokom će od danas ploviti i solarna barka Elettra , kapaciteta do 30 putnika, koja će, sedam puta dnevno, saobraćati na liniji Kotor- Prčanj – Donji Stoliv – Perast. Cijena karte od Kotora do Perasta je tri i po eura, a na pojedinačnim relacijama od euro do euro i po.

Ovo je pilot faza projekta Bella Boka, pa će uz Gracianu i Elettru, od iduće sezone, zaploviti još minimum četiri ekološke barke. Plan je da sva veća mjesta u Boki budu povezana ovim tipom prevoza.

Prilog Nevenke Macan, TVCG


rtcg.me rtcg.me
rtcg putnici zadovoljni novim boki prvi bella prevozom perasta danas etiri boka


User comments