Mediteran accommodation

/   mediteranaccommodation.com     Travel   / Crnogorski  

2019-08-20 21:06:53

[ Izvor: Mina Business, Objavila: M.M.Lj. ]

TO SAOPŠTILA

U Tivtu je gotovo 50 odsto više gostiju u odnosu na prethodnu sezonu, saopšteno je iz Turističke organizacije tog grada.

Direktorica TO Tivat Gabrijela Glavočić rekla je da najnoviji podaci Monstata za prvih šest mjeseci obrađenih statističkih podataka ukazuju da je na teritoriji Tivta boravilo 47 odsto turista više u odnosu na isti period prošle godine.

Ona je dodala da je u poređenju sa istim periodom iz prošle godine, ostvareno je 27 odsto više noćenja.

U TO smatraju, kako je kazala Glavočić, da je ovako dobrim statistikama doprinijelo i odgovorinije prijavljivanje gostiju privatnih izdavalaca, s obzirom da je to najveći broj smještajnih kapaciteta na tivatskoj teritoriji.

Govoreći o strukturi gostiju koji trenutno borave ona je rekla da je posjeta raznolika.

Glavočić je kazala da je najviše gostiju iz Rusije, iz regiona ali da je bilo i određenih iznenađenja, a to su gosti iz skandinavskih zemalja, Belgije i Švedske.

Imamo veliki broj gostiju iz Amerike, Njemačke Francuske i Australije. Svakog petka vršimo presjek stanja boravka gostiju na teritoriji opštine Tivat, i ovog petka zabiljezili smo 20% veći broj turista nego u prošloj godini”, navela je Glavočić, saopšteno je iz Infobiroa.

Kako je istakla, špic sezone se pomjerio, pa su samim tim i njena predviđanja za postsezonski period optimistična.

“Mislim da će sama postsezona biti dobra, na to nam ukazuju i strukture gostiju koje očekujemo u tom periodu, kao što su gosti iz Kine, Mađarske sa kojima naši pojedini hoteli imaju već potpisane ugovore , rekla je ona.

Prema riječima PR-a Porto Montenegra Kristine Škanate marina za super-jahte od 450 vezova, spektakularni hotel Regent, Life Style događaj u nautičkom naselju Porto Montenegro, kreiraju upečatljiv indentitet tivatske marine.

“Ako govorimo o sezoni 2019 svakako akcentujemo da smo oborili rekorde o produkciji i proizvodnji različitih događaja, od spektakularnih regati do velikog britanskpog benda Incognito, i najvećeg događaja ovog ljeta, a to je zasigurno bio Polo spektakl”, rekla je Škanata.

Marina za super jahte i nautičko naselje Porto Montenegro, ističe ona, su destinacija za svih 365 dana u godini.

Trend rasta gostiju u Tivtu prati i hotel Magnolija, kazao je direktor tog hotela Nemanja Ćuković.

“Iz godine u godinu imamo povećan broj gostiju, ova godina se ne razlikuje, njom smo veoma zadovoljni posebno pred-sezonom. To su neki parametri koje na osnovu dosadašnjeg rada možemo da konstatujemo. Imamo veoma dobre najave za oktobar, pošto septembar odavno ne smatramo post-sezonom, on je veoma dobar mjesec za turizam kod nas u Tivtu”, rekao je on.


rtcg.me rtcg.me
gostiju tivtu odsto gotovo rtcg glavoi rekla broj odnosu teritoriji porto veoma


User comments